BÁBOLNA - Pegavit - 5kg

BÁBOLNA -  Pegavit - 5kg

Kiegészítő takarmány, multivitamin lovak számára.

5 kg
3 950 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Részletek

Lovaink általános takarmányai, a szálas és abraktakarmányok, nem tartalmazzák az állat számára szükséges mennyiségű makro-; mikroelemeket és vitaminokat. Hazánkban találhatóak mikroelem-hiányos területek, illetve nem minden esetben optimálisak a tartási körülmények sem, ilyenkor ügyelnünk kell a hiánypótlásra is.  A ló alapvető egészségének megőrzése érdekében rendkívüli fontosságú ezen anyagok kiegészítése. Külön figyelmet kell szentelnünk a versenyzésre és munkára használt lovakra, emellett csikós kancáknál és csikóknál a vitaminhiányos állapotok kialakulásának megelőzése érdekében és a megfelelő szervezeti szilárdság kialakulás végett, illetve betegség esetén.

A versenyben és tréningben lévő lovak esetén a szállítás és versenykörülmények okozta stressz a szervezet természetes válaszreakciója, ilyenkor az állat étvágya csökken, ezáltal az esszenciális tápanyagok bevitele is. Emellett a fokozott terhelés következtében az izmoknak szükségük van a regenerálódásra.
Betegségek esetén is, ahogyan stressz mellett, csökken, a ló étvágya pedig ilyenkor lenne a legnagyobb szükség a kiegyensúlyozott takarmányozásra és a megfelelő vitamin, makro-; mikroelem pótlásra.

Az A, D, E zsírban oldódó vitaminok a kalcium anyagcsere (csont és izomnövekedés) szabályozása mellett az immunválaszt és az immunaktivitást segítik, valamint az egészséges hámszövet biztosításához szükségesek.
Vízben oldódó vitaminok közül C-vitamin szerepe az antioxidáns aktivitása, a zsírsejtek metabolizmusa, szövetek növekedése és óvása. A B-vitaminokhoz tartozó biotin köztudottan támogatja a szaruképződmények sejtjeinek kapcsolódását, így elkerülve az esetlegesen előforduló pata-problémákat.
A cink fontos szerepet játszik a kötőszővetek és a kültakaró képződésében. Hiánya csökkent növekedést és hámsérüléseket eredményez.
A réz fontos a normális porcfejlődéshez, a porc csonttá alakulásához, ínfejlődéshez, a vérerek erősségének és rugalmasságának kialakításához, a termékenységhez illetve az anémia megelőzéséhez szükséges. Hiánya esetén kialakulhat ízületi gyulladás, a hajlító inak zsugorodhatnak, kancák infertilissé válnak, idősebb kancák méh-erei sérülékenyebbek lesznek elléskor, anémia, illetve bőr pigmenthiány a szem és az ajkak körül.
A szelénre a lovaknak a normális izomfunkció és az immunrendszer fenntartásához van szükség. Részt vesz a sejtmembránokra toxikus anyagok detoxifikálásában.

A Pegavit takarmány-kiegészítőt úgy alakítottuk ki, hogy zab és réti széna etetése mellett elegendő makroelemet, mikroelemet és vitamint biztosítson a ló egészségének megőrzéséhez, a hiánybetegségek kialakulásának elkerüléséhez, az izmok regenerálódásához, és a stresszhelyzetek átvészeléséhez.
Pegavit kiegészítés mellett szükséges a megfelelő szálas és abraktakarmányok etetése, illetve fontos a só pótlása nyalósó formájában.

Adatok
Cikkszám
2221
A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.