Klinoptilolit/Zeolit - toxinkötő - 1kg

Klinoptilolit/Zeolit - toxinkötő - 1kg

A klinoptilolit takarmány-adalékanyagként szivacsként vándorol át az emésztőrendszeren, és felszívja a toxinokat és nehézfémeket melyek kiürülnek a trágyával. A máj és a vese így tehermentesül és gyorsabban regenerálódhat.

3 500 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Részletek

A klinoptilolit tiszta természetes anyag, és a zeolitok csoportjába tartozik. Rendkívüli fizikai tulajdonságok jellemzik, amelyek kristályos szerkezetéből erednek.

A porrá őrölt vulkáni kőzet rácsszerkezete megköti a toxinokat (beleértve a mikotoxinokat) és a nehézfémeket, például az ólmot és a higanyt, de a felesleges ammóniumot is. A klinoptilolit takarmány-adalékanyagként szivacsként vándorol át az emésztőrendszeren, és felszívja a toxinokat és nehézfémeket melyek kiürülnek a trágyával. A máj és a vese így tehermentesül és gyorsabban regenerálódhat. Az összetett toxinkötők egyik legfontosabb alapanyaga.

 

A klinoptilolit különleges tulajdonsága a szelektív kötőereje. Molekulaszerkezetéből adódóan nehezen kötődnek hozzá a vitaminok vagy fehérjék, tápanyagok sem. Az anyag nagyon kis pórusszerkezetének köszönhetően rendkívül nagy aktív felület jön létre, amelyen keresztül csak a toxinok és nehézfémek kötődnek meg, beleértve az olyan gyakran előforduló szennyező anyagokat, mint a mikotoxinok és az ammónia. A lovak szervezetében gyakran túl sok fehérje van, ami fokozott ammónia-kiválasztáshoz vezet. Ezek gyakran okoznak légzési problémákat az istállókban, ami nagyon agresszív a tüdő, a szem és a paták nyálkahártya sejtjeire.

 

Állatorvossal konzultálva a klinoptilolit sikeresen alkalmazható hasmenés, allergiás reakciók, ekcéma, mérgezések esetén.

 

Külsőleg alkalmazva hatékony sebekre, ekcémára és rovarcsípésekre.

 

Összetétel:

100% klinoptilolit 1g568

 

Alkalmazás:

max. 100 g/nap ( 500 kg ló esetén )

Adatok
Cikkszám
112211
A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.