Palamountains - Extreme Equine Plus Multivitamin 2500ml

Palamountains - Extreme Equine Plus Multivitamin 2500ml

A VitaPower az új-zélandi Massey Egyetem segítségével megalkotta az egyedülálló “World First” ( világelső) folyékony multivitamin kiegészítőt. A létfontosságú vitaminok és ásványi anyagok hevítés nélkül kerülnek a víz - és olajbázisú elegybe, így megőrizve azok hatóanyagait. 

29 100 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Részletek

Ellentétben a porított készítményekkel vagy tablettákkal, melyek mindössze 10-20 %-ban hasznosulnak, ez a szabadalmaztatott táplálékkiegészítő 99.5%-ban felszívódik az állat szervezetében.

A palaMOUNTAINS Extreme Equine Plus egy folyékony multivitamin kiegészítő sportlovak számára. A készítmény vízben és zsírban oldódó vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz Omega 3 és 6 zsírsav bázisban.

Különleges összetevői a kreatin, mely energiával látja el az izmokat, növeli az izomtömeget és azok teljesítményét.

A biotin jelenléte szükséges a sejtek zsír és aminosav anyagcseréjéhez és fontos szerepe van a zsírsavak szintézisében.

A folsav jelentősége az örökítőanyagok, a DNS és RNS előállításában rejlik, valamint az aminosavak anyagcseréjében.

MELYEK A FŐ ÖSSZETEVŐK ÉS MI A HATÁSUK?

aranypipa KREATIN 

A kreatin egy természetes aminosav, amely a májban és a vesében szintetizálódik, majd a vázizomzatba kerül, és ott raktározódik. Energiaforrásként működik az izomsejtekben, elősegíti az izomteljesítményt és csökkenti a fáradtságot intenzív edzés során. A versenyzés és az aktív munka nagymértékben támaszkodik a „tárolt energia” gyors forgalmára a kiemelkedő teljesítmény elérése érdekében. Ez a tárolt energia két formában létezik: kreatin-foszfát és ATP. Mindkét molekula illékony foszfát kötései miatt képes energiát juttatni az izmokhoz, hogy fenntartsa a maximális izomösszehúzódást. A kreatinnal történő kiegészítés növeli a vázizomzatban tárolt kreatin-foszfát szintjét, és ez az ATP jobb és gyorsabb cseréjét eredményezi a verseny során.

aranypipa SZELÉN:

A szelén egy nyomelem, amelyet csak kis mennyiségben kell beiktatni a lovak étrendjébe. Fontos szerepet játszik a sejtek integritásának fenntartásában, a növekedésben, a szaporodásban és az immunválaszban, valamint elengedhetetlen az E-vitamin megfelelő metabolizmusához. A szelénhiány hatása nagyon alattomos lehet. Az olyan tünetek, mint például gyenge immunrendszer, a korai öregedés jelei és az általános rossz egészségi állapot fokozatosan alakulnak ki, és a tulajdonosok gyakran nem veszik ezeket észre időben. 

Az intenzív testmozgásról ismert, hogy oxidatív stresszt vált ki, ami szabad gyökök termelődéséhez vezet. A szabad gyökök károsíthatják a sejtmembránokat és szövetkárosodást okozhatnak az izmokban és a tüdőben, két olyan szervben, amelyektől a sportlovak nagymértékben függnek. Ha a szervezet nem rendelkezik megfelelő mennyiségű antioxidánssal (mint például szelénhiány esetén), akkor a sejtmembránok sérülnek,ez pedig az optimálistól elmaradó és késleltetett felépülést eredményez a megerőltető edzést követően. 

 aranypipa A VITAMIN:

Az A-vitamin (transz-retinol) fontos antioxidáns, alapvető tápanyag, mely nélkülözhetetlen a normál látáshoz (éjszakai és színlátás), az immunrendszer működéséhez, a génműködéshez, a termékenységhez, a magzat fejlődéséhez, a normál csontanyagcseréhez és a vörösvérsejt termeléshez. Segít megőrizni a nyálkahártyák,a hámszövetek és a pata egészségét.

Az A-vitamin hiány jelei lehetnek az éjszakai vakság, a túlzott könnyezés, a szaruhártya és a bőr hiperkeratinizációja (keményedése), étvágytalanság, emelkedett agy-gerincvelői folyadéknyomás, görcsök, reprodukciós elégtelenség, valamint a plazma és a máj A-vitamin-koncentrációjának csökkenése.

aranypipa D VITAMIN  

A D-vitamin valójában egy hormon, és a megfelelő napfény hatására elegendő termelődik a bőrben. Hiánya jelentősen csökkenti a kalcium és foszfor felszívódását a szervezetben. A D-vitamin a kalcium szabályozása révén elősegíti a csontváz mineralizációját, hiánya pedig osteomalaciát (csontlágyulás) okoz. Míg a kalciumszabályozás funkciója közismert, a D-vitamin valójában számos szövet normál működésében vesz részt. A csontok egészségén túl a D-vitaminnak szerepe van a sejtnövekedésben és a szövetek differenciálódásában is. A D-vitamin receptorokat a szervezet minden sejttípusában megtalálták, hangsúlyozva a szervezet fiziológiájában betöltött sokkal szélesebb körű szerepét.

aranypipa E VITAMIN

Az E-vitamin önmagában nem vitamin, inkább nyolc vegyületből álló csoport – négy tokoferol és négy tokotrienol –, amelyek zsírban oldódnak. Az E-vitamin számos funkcióban szerepet játszik a szervezetben, de elsősorban erős antioxidánsként ismert, ami azt jelenti, hogy megköti és korlátozza a szabad gyökök által okozott károkat. Az E-vitamin hiánya több oxidatív károsodást jelenthet a szervezet sejtjeiben, beleértve az izmokat, az idegeket és az immunsejteket is. Egy aktív ló esetében az oxidatív sérülés külső jele lehet az izomfájdalom és az edzés utáni, vártnál lassabb felépülés. Így, amikor a ló terhelése megnő, az antioxidánsok, köztük az E-vitamin iránti igénye is megnő.

A szaporodás során az E-vitamin-pótlás pozitívan befolyásolhatja a tenyészkancák termékenységét. Ezenkívül az E-vitaminnal táplált kancák fokozott passzív antitest átvitelt mutathatnak a csikók felé. Mivel egy nagyon fiatal csikó betegségekkel szembeni ellenálló képessége teljes mértékben az anyától kapott antitestektől függ, ez a fajta immunrendszer támogatás elengedhetetlen a csikó egészségéhez élete első hónapjaiban.

Ez E vitamin fontos szerepet tölt be a ló testének számos funkciójában, beleértve a szemet, a reproduktív traktust és a neuromuszkuláris rendszert. Az E-vitaminnal kapcsolatos problémák általában a ló ideg- és izomrendszerében nyilvánulnak meg. 

aranypipa BIOTIN (B7 VITAMIN, H VITAMIN)

A biotin, eredeti nevén H-vitamin (a német bőr “Haut” szóból) vagy a B7 egy vízben oldódó B-komplex vitamin, amelyet általában a ló hátsó bél mikroflórája termel. Szükséges a sejtnövekedéshez, a zsírsavak termeléséhez, a zsírok és aminosavak anyagcseréjéhez, továbbá elősegíti és fenntartja az egészséges paták és szőrzet állapotát.  

Mivel a pata növekedése nagyon lassú, a biotint legalább 9-15 hónapig adagolni kell, hogy megállapítható legyen, van-e pozitív hatása. Ha van, akkor valószínű, hogy a lónak egész életen át tartó táplálékkiegészítésre lesz szüksége a jobb pataminőség fenntartása érdekében. A biotinpótlásról szóló tanulmány kimutatta, hogy azoknál a lovaknál, amelyeknél javult a pata minősége, tízből hétnél visszaromlott, miután a biotinpótlást csökkentették vagy abbahagyták. 

aranypipa NIACIN

A niacin, más néven B3-vitamin vagy nikotinsav, egy vízben oldódó vitamin, amely számos életfunkcióban vesz részt. A niacin leginkább arról ismert, hogy fokozza a véráramlást és javítja a keringést, befolyásolja a tápanyagcserét, az emésztést, az idegműködést és a bőr egészségét. 

 aranypipa OMEGA 3

Az Omega 3 egy esszenciális zsírsav, amelyet a lovak szervezete nem tud előállítani, ezért napi étrendjükbe kell beiktatni ahhoz, hogy valóban egészségesek legyenek.

Az Omega 3 számos egészségügyi előnnyel rendelkezik, többek között:

  • Javítja a pata minőségét
  • Fényes, egészséges szőrzetet eredményez
  • Az egészséges bőr támogatásával hozzájárul az irritációkkal és allergiákkal szembeni ellenálló képesség kialakításában
  • Segíti az ízületek egészségének megőrzésében
  • Hozzájárul a csontok szilárdságának és sűrűségének fenntartásához
  • Fokozza az immunitást és ellenálló képességet
  • Javítja a szövetek rugalmasságát
  • Bizonyítottan növeli a tenyészkancák termékenységét

Az omega zsírsavak fontos szerepet játszanak a szervezet gyulladásos reakcióinak szabályozásában.A gyulladás természetes, és a szervezet első védelmi vonalának tekintik a sérülésekkel, fertőzésekkel és méreganyagokkal szemben. A bajba jutott sejtek vegyi anyagokat bocsátanak ki,ezzel figyelmeztetik az immunrendszert, hogy segítségre van szükség. Ez a reakció szükséges az akut szövetgyógyuláshoz és rehabilitációhoz.

aranypipa B1 VITAMIN (TIAMIN)

A B1-vitamin, más néven tiamin, fontos a szénhidrátok, fehérjék és zsírok feldolgozásában, valamint szerepet játszik az idegek stimulálásában és átvitelében.Számos tényező befolyásolhatja a ló B-vitamin-szintetizáló képességét, például stressz vagy nagyobb mértékű terhelés (pl. utazás, versenyzés), rostszegény étrend vagy csökkent étvágy. Azoknak a lovaknak, amelyek nem képesek elegendő mennyiségű B1-et szintetizálni, előnyös lehet az étrend kiegészítés. A B1 hiánytünetei közé tartozik a csökkent növekedési sebesség, az étvágytalanság, ami súlycsökkenéshez és idegességhez vezethet.

aranypipa B2 VITAMIN (RIBOFLAVIN)

A B2-vitamin létfontosságú a fehérje- és szénhidrát anyagcseréhez, valamint az idegrendszer működéséhez, természetesen megtalálható a leveles, zöld szénában.

Hiányra utaló jelek: nyelvfekélyek, degeneratív elváltozások a vastagbélben, szemproblémák (például szürkehályog), hibás szénhidrát-anyagcsere, fogínygyulladás, másodlagos vérszegénység az erekben.

aranypipa B6 VITAMIN (PIRIDOXIN)

Nélkülözhetetlen az energiatermeléshez, a fehérje- és szénhidrát anyagcseréhez, az idegrendszer működéséhez, a vértermeléshez, valamint a fehérje lebontásához és felhalmozódásához.

Hiánytünetek: A gyomor-bélrendszer hibás anyagcseréje, izomtónus és idegkoordináció elvesztése, érdes szőrzet.

aranypipa B12 VITAMIN

A B12 vitamin (kobalamin) számos létfontosságú szerepet tölt be. Támogatja a központi idegrendszert (azzal hogy segíti a mielin szintézisét, amely bevonja az idegrostokat, a zsírsavakat és az aminosavakat), részt vesz az energia-anyagcserében, valamint elősegíti a vörösvérsejt-termelést. A B12 nem található meg a növényekben, a hasznos baktériumok szintetizálják a hátsó bélben. A vitamin kiegészítés előnyös lehet az aktívan dolgozó,az istállóban tartott vagy nem megfelelő legelőhöz férő lovak számára.

aranypipa KALCIUM PANTOTENÁT (B5 VITAMIN, PANTOTÉNSAV)

A pantoténsav (B5-vitamin vagy pantotenát) esszenciális vízben oldódó vitamin, amely szükséges a koenzim-A (CoA) szintéziséhez, valamint a fehérjék, szénhidrátok és zsírok szintetizálásához és metabolizmusához. Hiánya bőrproblémát és súlycsökkenést okozhat.

aranypipa FOLSAV

A folsav vagy B9-vitamin szerepet játszik a DNS-szintézisben, a fehérje-anyagcserében és a nitrogén-monoxid szintézisében. A nitrogén-monoxid egy egyszerű gáz, amely fontos az inzulin jelátvitelében és a véráramlásban. A folsavhiány általában vékonybél betegség vagy hasnyálmirigy elégtelenség miatt fordul elő, de összefüggésbe hozható bizonyos gyógyszerekkel, nevezetesen a trimetoprimmel, a pirimetaminnal, a metotrexáttal, a Dilantinnal és más görcsoldókkal. A nagy munkaterhelésnek kitett lovak számára különösen ajánlott a folsav pótlás.

 

ETETÉSI ÚTMÚTATÓ:

Öntse bármilyen típusú lótakarmányra. A legjobb eredmény elérése érdekében használja 21 napig emelt dózisban, majd heti 3 alkalommal a táblázat szerint, vagy napi fenntartó kezelésként.

 

Könnyű munka
Mini lovak/ Leválasztott Csikók
Pónilovak

Közepes terhelés
Vemhes Kancák
Éves Csikók

Intenzív Munka
Csődörök
Felépülés alatt

21 napos emelt dózis:

30 ml

40 ml

60 ml

Napi fenntartó adagolás:

15 ml

20 ml

30 ml

Ne lépje túl a megadott mennyiségeket. Tartsa tisztán az etetőedényeket és mindig biztosítson friss vizet az állat számára. Tárolása 10-25 °C között, közvetlen napsütéstől védve

 

 HOZZÁADOTT TÁPANYAGOK 30 ML OLAJBAN (MINIMUM):

 Nyerszsír:  85%
 Szelén*:  0.1 mg
 A Vitamin:  4050 iu
 D Vitamin:  255 iu
 E Vitamin:  45 mg
 Biotin:  27.5 µg
 Niacin:  5.6 mg
 Omega 6:  3948 mg
Omega 3:  2208 mg
B1 Vitamin (Tiamin):  1.05 mg
B2 Vitamin (Riboflavin):  1.3 mg
B6 Vitamin (Piridoxin):  0.55 mg
B12 Vitamin:  13 µg
Kalcium Pantotenát:  6.2 mg
Folsav:  0.12 mg
Emészthető Energia:  210 Kcal

Összetevők:

Repceolaj, Mono- és Digliceridek (emulgeálószer), Szárított Sörélesztő, Nátrium-pirofoszfát, E vitamin, Fokhagyma, Kálim-szorbát(tartósítószer) Kreatin-Monohidrát, A vitamin, Niacin, Pantoténsav, Riboflavin, Tiamin, Biotin, B12 Vitamin, D vitamin, Piridoxin-hidroklorid, Folsav, Nátrium-szelenit 

 


* Állatorvossal való konzultáció nélkül ne használja egyéb szelén tartalmú termékekkel egyidejűleg
Adatok
Cikkszám
pl008
A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.