Útifű maghéj - 1kg + vödör!

Útifű maghéj - 1kg + vödör!

Elsősorban homokkólika kezelésére, ill. enyhe bélsárpangásnál, reflux és gyomorfekély esetén és bélgyulladás enyhítésére szolgáló rostforrás.

7 150 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Részletek

Az útifű maghéj rengeteg vizet képes felvenni. Duzzadás közben az összes homokot és "szemetet", ami lerakódott a gyomorban és bélrendszerben, szépen "összeszedi", és segít kiüríteni. 

Fennálló probléma esetén azonnal kezdjük meg az etetését és 7-10 napig tartsuk a kúrát, ill. megelőzésképpen is adható, amennyiben főleg homokos helyen tartjuk a lovat.

Miért fontos, hogy megtisztítsuk a bélrendszert? Ahogy nálunk embereknél is, a bélsár komoly panaszokat tud okozni. A szervezet nem képes hasznosítani a vitaminokat, ásványi anyagokat, a bélbolyhok sérülnek és kedvezőtlen irányba fordul a bélflóra összetétele, így az immunrendszer is meggyengül. Fontos tehát, hogy fenntartsuk az egyensúlyt. 

A kúra mellé ajánlott probiotikumot adni, ill. a kúra után kezdjünk adni a lónak multivitamint és valamilyen gyomorvédő terméket, hogy visszaállítsuk a bélflóra helyes működését! 

 

https://equilinia.hu/spl/518249/Vitaminok-asvanyi-anyagok-immunitas

https://equilinia.hu/GREENMAN-PreBioHerbs

https://equilinia.hu/PACITEA-Pociguard-800g

 

Adagolási javaslat: 

Póniknak: 50g/nap - két részletben

Nagy lovaknak: 100-150g/nap - egy adag tehát: 50-70g és ezt lehet kétszer adni egy nap.

 

A napi abrakhoz keverendő, maximum napi kétszer adható, tehát az előírt napi adagot felezni kell. 
Nem szárazon, nem vizezve adjuk, hanem bő vízel higítva! Amennyiben kevés vízzel eszi fel a ló, nyelőcső eltömődést, komolyabb kólikát, bélsárpangást okozhat!

Irányadónak: addig kell vizet adagolni, míg egy könnyen de sűrűn folyó állagot kapunk. Kikeverés után azonnal feletetjük az állattal!

Minden esetben egyeztessünk állatorvossal!

 

Adatok
Cikkszám
e0001
Tömeg
1 kg/db